JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil dobândit în temeiul unui act de adjudecare. Efecte. Opozabilitate ex lege. Drept de proprietate înscris în cartea funciară în favoarea unui terț. Acțiune în constatare

31 ian. 2021
Vizualizari: 53
  • C.proc.civ. 1865: art. 518
  • Legea nr. 7/1996: art. 2
  • Legea nr. 7/1996: art. 26
  • Legea nr. 7/1996: art. 56

Prin raportare la existența unor dispoziții cu caracter derogator privitor la opozabilitatea față de terți a dreptului de proprietate care provine din executare silită, dreptul de proprietate al adjudecatarului, care se află în stăpânirea bunului, este opozabil, prin efectul legii, proprietarului înscris în cartea funciară a aceluiași imobil.
În consecință, în mod greșit, s-a reținut că dreptul reclamantei (adjudecatar) nu este preferabil dreptului pârâtei în considerarea faptului că nu a fost înscris în cartea funciară.

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 682 din 31 ianuarie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil dobândit în temeiul unui act de adjudecare. Efecte. Opozabilitate ex lege. Drept de proprietate înscris în cartea funciară în favoarea unui terț. Acțiune în constatare was last modified: noiembrie 23rd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.