JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre CNCD de constatare a inexistenței faptei de discriminare. Lipsa motivării în fapt a hotărârii. Nelegalitate

16 mai 2022
Vizualizari: 93
  • OG nr. 137/2000: art. 2

O hotărâre CNCD care nu conține nicio referire la situația de fapt reclamată, repectiv la faptele de discriminare care au făcut obiectul sesizării, la probele propuse de ambele părți implicate și la apărările persoanei acuzate de săvârșirea respectivelor fapte, este nelegală – prezentarea pur teoretică a noțiunii de discriminare și mențiunea lipsei raportului de cauzalitate neputând reprezenta o motivare la nivelul cerut unei hotărâri administrativ-jurisdicționale.
În lipsa acestei motivări și soluționării în concret de către autoritatea administrativă pârâtă, instanța nu se poate substitui competenței acesteia și nu poate verifica în mod direct existența sau inexistența unui tratament discriminatoriu.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2729 din 16 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre CNCD de constatare a inexistenței faptei de discriminare. Lipsa motivării în fapt a hotărârii. Nelegalitate was last modified: noiembrie 2nd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.