JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Efectele naturii actului juridic asupra condiţiilor de învestire a instanţei de contencios administrativ

24 mai 2013
Vizualizari: 20
  • art. 2 lit. c)
  • Legea nr. 554/2004: art. 1 alin. (1)

Recunoașterea unor drepturi în perioada de preaviz în favoarea angajatului prin Legea nr. 554/2004 nu echivalează cu modificarea raportului de muncă, ci reprezintă concretizarea mijloacelor de protejare a intereselor angajatului anterior încetării raportului juridic de muncă. În acest context preavizul dobândește natura operațiunii administrative preparatorii, care stă la baza emiterii actului de încetare a raportului de muncă.

(Curtea de Apel Bacău, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2199 din 24 mai 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Efectele naturii actului juridic asupra condițiilor de învestire a instanței de contencios administrativ was last modified: februarie 26th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.