JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dobândirea în coproprietate, prin uzucapiunea de lungă durată, a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren. Partajarea folosinţei. Posesii distincte

9 feb. 2022
Vizualizari: 223
  • C. civ. 1864: art. 1846
  • NCC: art. 641
  • NCC: art. 643

În cazul unui bun imobil aflat în coproprietate există posibilitatea ca între coproprietari să intervină un partaj de folosință, în baza unei înțelegeri între aceștia, care este urmat uneori și de partajarea dreptului de proprietate, cu respectarea loturilor deja formate și folosite în mod exclusiv de către fiecare proprietar. În această ipoteză, părțile nu pot uzucapa decât în mod individual, fiecare pentru suprafața asupra căreia a exercitat posesia, folosința fiind partajată ca un pas premergător împărțirii definitive a terenului.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 304 din 9 februarie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dobândirea în coproprietate, prin uzucapiunea de lungă durată, a dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren. Partajarea folosinței. Posesii distincte was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.