JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizie de impunere. TVA. Suspendarea actului. Caz bine justificat

15 mai 2019
Vizualizari: 165
  • Legea nr. 554/2004

Susținerile reclamantei nu conduc la concluzia existenței unui caz bine justificat întrucât acestea nu implică exclusiv o cercetare a normei de drept aplicabile, așa cum se invocă, ci o cercetare a complexului factual și de drept substanțial incident, instanța învestită cu cererea de suspendare neputând aprecia, în aparență, asupra supunerii sau nu a operațiunii de achiziție a terenului taxării inverse sau a caracterului de operațiune scutită de TVA, având relevanță în acest context și modul de înregistrare în contabilitatea societății reclamante a operațiunii. De asemenea nu se poate aprecia, în aparență, asupra consecințelor menționării în factură a taxării inverse, întrucât aceasta ar echivala cu prejudecarea fondului.
Contradicția reținută de prima instanță în privința constatărilor organului fiscal care, pe de o parte, reține că livrarea terenurilor cu sau fără construcții sunt operațiuni scutite de TVA, iar pe de altă parte apreciază că se impune ajustarea taxei aferente achiziției terenului nu este reală. Motivul ajustării TVA reținut de organul fiscal a fost acela al impunerii în materie de TVA a operațiunii de achiziție a terenului în anul 2007, prin taxare inversă.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 2542 din 15 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizie de impunere. TVA. Suspendarea actului. Caz bine justificat was last modified: martie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.