JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de vânzare-cumpărare monument istoric. Drept de preemţiune. Exercitarea dreptului în condiţiile art. 4 din Legea nr. 422/2001. Condiţii şi efecte

24 apr. 2012
Vizualizari: 142
  • Legea nr. 422/2001: art. 4

Dreptul de preemțiune, prevăzut de art. 4 din Legea nr. 422/2001 în favoarea Ministerului Culturii în ceea ce privește cumpărarea monumentelor istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat scoase la vânzare, se transferă autorităților publice locale, care îl pot exercita în maxim 15 zile, în sensul acceptării ofertei și consemnării prețului negociat.
Dacă autoritatea publică locală își exprimă acordul cu privire la cumpărarea imobilului la prețul stabilit, dar nu consemnează în termen de 15 zile prețul la dispoziția cumpărătorului, dreptul său de preemțiune se stinge prin neexercitarea lui în termenul prevăzut de legiuitor.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 2054 din 24 aprilie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de vânzare-cumpărare monument istoric. Drept de preemțiune. Exercitarea dreptului în condițiile art. 4 din Legea nr. 422/2001. Condiții și efecte was last modified: octombrie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.