JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de asigurare. Modul de determinare a sumei asigurate. Interpretarea contractului potrivit dispozițiilor art. 1266 din Codul civil

23 mart. 2021
Vizualizari: 57
  • NCC: art. 1266
  • NCC: art. 1267
  • NCC: art. 1268
  • NCC: art. 2201
  • NCC: art. 2217
  • NCC: art. 2218

Reținerea unei alte valori a sumei asigurate decât aceea pe care părțile au agreat-o, în absența unor stipulații contractuale care să o prevadă sau din care să rezulte, echivalează cu o modificare a contractului de asigurare în ceea ce privește elementele esențiale ale acestuia sub aspectul obiectului obligațiilor asumate, în afara voinței părților și cu încălcarea principiului consensualismului și al libertății contractuale.

(ICCJ, secția a II-a civilă, decizia nr. 691 din 23 martie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de asigurare. Modul de determinare a sumei asigurate. Interpretarea contractului potrivit dispozițiilor art. 1266 din Codul civil was last modified: noiembrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.