JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de antrepriză. Răspunderea antreprenorului în temeiul dreptului comun pentru prejudiciile cauzate terților prin încălcarea drepturilor de autor protejate de legea specială

26 iun. 2012
Vizualizari: 35
  • art. 998-999
  • C. civ. din 1864: art. 1412
  • Legea nr. 8/1996: art. 48 alin. (2) – (3)

Împrejurarea că între o editură și coautorul unui interviu, difuzat în cadrul unei emisiuni Tv, nu s-a încheiat un contract de editare, pentru publicarea acestuia în cuprinsul unui volum, act care să confere – din perspectiva editurii – obligația de respectare a drepturilor de autor, ci un contract de antrepriză, nu eliberează editura de orice răspundere față de pretențiile formulate de terți.

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 4826 din 26 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de antrepriză. Răspunderea antreprenorului în temeiul dreptului comun pentru prejudiciile cauzate terților prin încălcarea drepturilor de autor protejate de legea specială was last modified: februarie 12th, 2024 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.