JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestaţia în anulare specială. Greşeli materiale. Înţeles. Omisiunea cercetarii unuia dintre motivele de casare

27 ian. 2017
Vizualizari: 135
  • NCPC: art. 503 alin. (2) pct. 2

Eroarea materială care justifică admiterea unei contestații în anulare specială, nu poate fi consecința interpretării unui text de lege de către instanță.
Motivul de contestație privind nepronunțarea de către instanța de apel asupra cererii de suplimentare a probatoriului, prin obligarea debitoarei intimate împotriva căreia se formulase cererea de deschidere a procedurii insolvenței de a depune fișele de cont analitice și ultima balanță de verificare analitică, nu își pot găsi încadrarea între motivele prevăzute limitativ de lege.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 170A din 27 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestația în anulare specială. Greșeli materiale. Înțeles. Omisiunea cercetarii unuia dintre motivele de casare was last modified: iunie 1st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.