JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condițiile în care instituțiile publice beneficiază de scutiri de taxă de timbru

18 mai 2022
Vizualizari: 46
  • OUG. nr. 80/2013: art. 30 alin. (1)

Instituțiile publice, pentru a beneficia de scutirea de la plata taxei de timbru, trebuie să îndeplinească și condiția ca „acțiunile și cererile, inclusiv căile de atac formulate”, să aibă „ca obiect venituri publice”. În speță, Curtea a constatat că recurentul-pârât Inspectoratul de Poliție Județean a solicitat reexaminarea modului de stabilire a taxei judiciare de timbru de 100 de lei, obiectul cererii fiind solicitarea acestuia de anulare a unei măsuri de retragere a unui atestat profesional de agent de securitate. Cauza neavâd ca obiect venituri publice, nu sunt aplicabile dispozițiile menționate.

(Curtea de Apel Bacău, Secția de contencios administrativ și fiscal, încheierea din 18 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condițiile în care instituțiile publice beneficiază de scutiri de taxă de timbru was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.