JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Compunerea nelegală a instanţei în cazul căii de atac exercitate împotriva hotărârii pronunţate cu privire la o contestaţie la executare

15 sept. 2011
Vizualizari: 109
  • C. proc. civ.: art. 401 alin. (2)
  • C. proc. civ.: art. 402 alin. (2)
  • Legea nr. 304/2004: art. 54 alin. (2)

În cauză, fiind vorba despre o hotărâre pronunțată în temeiul art. 401 alin. (2) C. proc. civ., aceasta este supusă atât apelului, care se judecă de către tribunal, cât și recursului, competența de soluționare a acestei căi extraordinare de atac aparținând curții de apel. Cu toate acestea, tribunalul a calificat greșit calea de atac, ca fiind recurs și nu apel, iar prin urmare a soluționat practic apelul într-o compunere nelegală, de 3 judecători, în loc de 2 judecători.

(Curtea de Apel Pitești, secția civilă, conflicte de muncă și asigurări sociale, minori și familie, decizia nr. 1479 din 15 septembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Compunerea nelegală a instanței în cazul căii de atac exercitate împotriva hotărârii pronunțate cu privire la o contestație la executare was last modified: iulie 30th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.