JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauze abuzive. Comision “de credit”. Respectarea dreptului de informare a consumatorului. Bună-credință

30 ian. 2020
Vizualizari: 168
  • Legea nr. 193/2000

La aprecierea caracterului abuziv al clauzelor trebuie analizat dacă produsele de creditare au fost transparente și dacă consumatorii au luat decizia de a se împrumuta în cunoștință de cauză și cu o reală posibilitate de a aprecia impactul contractării creditului și de a negocia.
În speță, s-a constatat că în cuprinsul contractelor încheiate între părți, la art. 5 lit. a) există comisionul „de credit” care nu este definit și nu se arată la ce anume se referă și care ar fi activitățile prestate de bancă pentru care este perceput acest comision.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 229 din 30 ianuarie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauze abuzive. Comision “de credit”. Respectarea dreptului de informare a consumatorului. Bună-credință was last modified: martie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.