JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de intervenție accesorie formulată direct în fața instanței de judecată, fără ca intervenientul să fi participat în procedura contestației administrative desfășurate în fața organului fiscal. Analiza admisibilității

11 oct. 2022
Vizualizari: 91
  • C. pr. fisc. (2015): art. 281 alin. (2)
  • NCPC: art. 64

Faptul că, potrivit art. 281 alin. (2) C. pr. fisc., deciziile emise în soluționarea contestațiilor împreună cu actele administrative fiscale la care se referă pot fi atacate la instanța de contencios administrativ competentă de către contestator sau de către persoanele introduse în procedura de soluționare a contestației nu înseamnă că în fața instanței nu mai pot fi introduse în cauză alte persoane, în condițiile în care Codul de procedură civilă permite acest lucru. Or, în condițiile în care, potrivit Codului de procedură civilă, pe deplin aplicabil în faza judecății în fața instanței de contencios administrativ competente, intervenția accesorie se poate formula oricând, chiar și în căile extraordinare de atac, cererea de intervenție accesorie, care sprijinea apărarea reclamantului era admisibilă în fața instanței de fond.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 4516 din 11 octombrie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de intervenție accesorie formulată direct în fața instanței de judecată, fără ca intervenientul să fi participat în procedura contestației administrative desfășurate în fața organului fiscal. Analiza admisibilității was last modified: noiembrie 10th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.