JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calitatea procesuală pasivă şi interesul pentru atragerea în proces a succesorului cu titlu particular al imobilului preluat abuziv de stat. Principiul opozabilităţii hotărârii judecătoreşti. Relativitatea efectelor hotărârii

19 ian. 2011
Vizualizari: 32
  • C. proc. civ.: art. 132
  • Legea nr. 10/2001

Succesorul cu titlu particular al unui imobil preluat în mod abuziv de stat și supus procedurii de restituire are calitate procesuală pasivă, iar interesul în atragerea acestuia în proces se justifică deoarece, din poziția de parte pe care o dobândește, nu va putea pretinde ulterior o poziție juridică diferită.
Așa fiind, dacă actul de vânzare-cumpărare prin care succesorul cu titlu particular a dobândit imobilul s-a încheiat anterior emiterii deciziei de restituire, pentru ca hotărârea judecătorească să fie opozabilă și succesorului cu titlu particular este necesar ca acesta să fie parte în proces.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 261 din 19 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calitatea procesuală pasivă și interesul pentru atragerea în proces a succesorului cu titlu particular al imobilului preluat abuziv de stat. Principiul opozabilității hotărârii judecătorești. Relativitatea efectelor hotărârii was last modified: august 29th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.