JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calitatea procesuală activă a unui terț de a contesta actul administrativ

20 sept. 2016
Vizualizari: 66
  • Legea nr. 554/2004: art. 1

Deși, dispozițiile art. 227 din Hotărârea nr. 155/2014 a Curții de Conturi, prevăd că doar conducătorul entității verificate poate sesiza instanța de contencios competentă, această dispoziție nu poate fi interpretată în sensul că se restrânge sfera persoanelor care pot ataca actele Curții de Conturi. O asemenea interpretare ar aduce o modificare substanțială legii organice, ceea ce este contrar art. 52 alin. (2) din Constituție potrivit căruia „Condițiile și limitele exercitării acestui drept se stabilesc prin lege organică”. Or, este cert că în privința actelor administrative, legiuitorul organic a recunoscut calitate procesuală activă persoanei vătămate printr-un act administrativ tipic sau asimilat, indiferent dacă este beneficiarul actului sau este terț la act.

(Curtea de Apel Suceava, SCAF, decizia nr. 926 din 20 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calitatea procesuală activă a unui terț de a contesta actul administrativ was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.