JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea certificatului de urbanism. Obligarea primarului şi a unităţii administrativ-teritoriale la plata unor despăgubiri pentru prejudiciul suferit. Condiţii

6 iul. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 57
  • C. civ.: art. 998-999
  • Legea nr. 554/2004: art. 16-19

Chiar dacă metoda estimării unor venituri viitoare din chirii poate fi luată în considerare, în anumite condiții, pentru stabilirea despăgubirilor, trebuie avut în vedere faptul că, potrivit art. 6 alin. (1) și (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, certificatele de urbanism sunt acte de informare necesare, dar nu suficiente pentru eliberarea autorizațiilor de construcție.
Cu privire la prejudiciul moral adus reclamantului, prin emiterea unui certificat de urbanism ulterior anulat, autoritatea administrativă a creat o stare de neîncredere, suspiciune, frustrare pentru reclamant, căruia i-au fost întârziate planurile de afaceri pe o perioadă apreciabilă, astfel încât se justifică acordarea unei sume cu titlul de despăgubiri pentru prejudicii morale.

(Curtea de Apel Cluj, s. com. și de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2963 din 6 iulie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea certificatului de urbanism. Obligarea primarului și a unității administrativ-teritoriale la plata unor despăgubiri pentru prejudiciul suferit. Condiții was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.