JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în pretenţii având ca obiect un drept de creanţă care îşi are izvorul în lege. Instanţa competentă să soluţioneze litigiul

31 ian. 2013
Vizualizari: 54
  • art. 56
  • art. 8
  • C. com.: art. 4
  • Legea nr. 210/2003
  • Legea nr. 554/2004: art. 2 pct. 1 lit. c)

Stabilirea naturii juridice a unui litigiu are în vedere normele juridice aplicabile raporturilor dintre părți, în funcție de izvorul dreptului de creanță dedus judecății. Astfel, în cazul unui litigiu ce vizează o operațiune care se referă la raporturi născute în regim de putere publică, în care dreptul de creanță dedus judecății nu izvorăște dintr-un contract, ci din lege, competența de soluționare a litigiului va aparține instanței de contencios administrativ.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 347 din 31 ianuarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în pretenții având ca obiect un drept de creanță care își are izvorul în lege. Instanța competentă să soluționeze litigiul was last modified: martie 2nd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.