JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în grănițuire. Valoarea terenului revendicat. Competență materială

29 sept. 2017
Vizualizari: 232
  • C.proc. civ.: art. 17

Acțiunea în grănițuire, care este o cerere neevaluabilă în bani, petitorie, este în competența materială a judecătoriei, conform art. 1 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ., care prevede că judecătoriile judecă în primă instanță, toate procesele și cererile, în afară de cele date prin lege în competența altor instanțe. Cum în cauză capătul principal al cererii de chemare în judecată îl constituie acțiunea în grănițuire, și având în vedere că, potrivit dispozițiilor art. 17 C. proc. civ. cererile accesorii sunt în căderea instanței competente să judece cererea principală, judecătoriei îi revine competența materială de soluționare a litigiului, indiferent de valoarea terenului revendicat.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1408 din 29 septembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în grănițuire. Valoarea terenului revendicat. Competență materială was last modified: aprilie 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.