JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în anularea hotărârii arbitrale. Contract de achiziţie publică. Competenţa de soluţionare a pretenţiilor izvorâte din asemenea contracte

26 sept. 2011
Vizualizari: 117
  • art. 286
  • C. proc. civ.: art. 3
  • O.U.G. nr. 34/2006: art. 3

Demersul judiciar al reclamantei prin care aceasta urmărește obligarea autorității pârâte să-și execute obligațiile asumate prin contractul de achiziție publică încheiat este de competența exclusivă a instanțelor de judecată de drept comun și nu a unui tribunal arbitral, chiar dacă arbitrajul este organizat de o instituție permanentă de arbitraj. Aceasta, pentru că scopul urmărit de legiuitor este de a proteja interesul public care stă la baza încheierii contractelor de achiziție publică și de a sustrage respectivele contracte de la posibilitatea intervenției unor organe private, care să stabilească legalitatea și temeinicia acestor acte juridice.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 1691 din 26 septembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în anularea hotărârii arbitrale. Contract de achiziție publică. Competența de soluționare a pretențiilor izvorâte din asemenea contracte was last modified: iunie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.