Discursul dlui Nicolae Cîrstea cu ocazia Festivității de acordare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

15 nov. 2019
Vizualizari: 619

Bună seara vă spun și eu, Nicolae Cîrstea mă numesc. Mă bucur să fim împreună. Ce așteaptă am stabilit acum un an, atunci când a fost predată ștafeta și o muncă de zece ani, care a fost făcută la RRDP la inițiativa dlui profesor Marian Nicolae, a putut, iată, să fie continuată și să fie perpetuată, sperăm noi în cele mai bune condiții și sperăm că dl profesor Marian Nicolae este mulțumit, chiar dacă critica domniei sale este întotdeauna binevenită și o așteptăm cu drag, pentru că altfel nu putem să evoluăm și să facem pași spre mai bine. Felicitări nominalizărilor și nominalizaților – cărți foarte bune, autori care, iată, publică permanent, unii dintre dumnealor mai multe cărți pe an, cred că unul, două, trei voturi distanță reprezintă un punctaj și o delimitare prea mică pentru valoarea lucrărilor care au fost nominalizate.

Mulțumesc uniunilor profesionale care decid an de an să fie împreună cu noi. Dl profesor Marian Nicolae îmi spunea, acum 4-5 ani, când a fost la o specializare în Italia, că Uniunea Notarilor – dacă bine îmi amintesc – decisese, în Italia, să susțină un tratat. Suntem încă departe, probabil, de acest moment în care uniunile profesionale să susțină anumite tratate, proiecte editoriale de anvergură, dar cred că este un prim pas acesta, prin care o dată pe an, într-o festivitate, un segment de piață editorială – segmentul de drept privat – este susținut de aceste uniuni profesionale, fără de care festivitatea ar fi cu mult mai săracă.

Mulțumesc juriului, care a avut răbdarea să parcurgă toate lucrările, editura și revista pun la dispoziția juriului fiecare dintre aceste lucrări – se începe din luna mai-iunie, lucrările au fost parcurse și votate. Mulțumesc conducerii RRDP, membrilor consiliului științific și al colegiului de redacție, în mod special dlui profesor Valeriu Stoica, care a reușit, iată, să preia această ștafetă a revistei, să îi dea o nouă viziune, împreună cu dl profesor Mircea Bob. Îi mulțumesc lui Ionuț-Florin Popa că reușește să fie împreună și alături de revistă la fiecare număr – este unul din colaboratorii foarte apropiați. Îi mulțumesc Cristinei Nicolai, iată, un om care reușește să câștige respectul colaboratorilor noștri, să dea acea ultimă privire manuscriselor care sunt prezentate, articolelor, astfel încât acestea să vină în fața cititorilor într-o formă foarte bună. Mulțumesc juridice.ro pentru disponibilitatea de a realiza în parteneriat această festivitate, lui Andrei Săvescu și Dariei Niculcea.

Discursul dlui Nicolae Cîrstea cu ocazia Festivității de acordare a Premiilor RRDP pentru anul 2017 was last modified: martie 27th, 2019 by Nicolae Cirstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cirstea

Nicolae Cirstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: