Discursul dlui Nicolae Cîrstea cu ocazia evenimentului de lansare a cărții „IN HONOREM VALERIU STOICA”

28 dec. 2018
Vizualizari: 1483

Bună ziua vă spun și eu. Sunt onorat să fiu aici, alături de dumneavoastră, astăzi. Într-adevăr, este o muncă pe care o apreciem cu toții, munca dumneavoastră, care sunteți autorii volumului, munca coordonatorilor, munca redacției. Într-adevăr, am încercat și încercăm să construim, la Editura Universul Juridic, cea mai puternică redacție de carte juridică și, dacă și dl profesor Marian Nicolae, cunoscut pentru critica domniei sale, este de acord cu acest lucru, înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Într-adevăr, este un omagiu pe care lumea juridică îl adresează dlui profesor Valeriu Stoica – este o carieră, este o viață dedicată dreptului, care merită omagiată astăzi în Aula Facultății de Drept a Universității din București. Acum 20 de ani, înainte de a veni la facultatea de Drept, discutam cu familia mea și ne uitam la televizor, îl vedeam pe dl ministru atunci, dl Valeriu Stoica, și îl vedeam ca pe un om inaccesibil. Am intrat în 1997 la Facultatea de Drept și l-am cunoscut, printr-un concurs de împrejurări – practic moartea dlui profesor Beleiu –, pe dl profesor Marian Nicolae, la catedra cursului de Drept Civil – Partea generală, și m-am simțit întotdeauna onorat să fiu martorul acestei predări de ștafetă, care a fost la anul I la Facultatea de Drept. Am colaborat – și trebuie să îi recunoaștem cu toții dlui profesor Marian Nicolae această idee, cu care domnia sa a venit pe piața juridică românească, aceste volume In honorem se datorează tenacității și dorinței domniei sale de a aprecia și de a dedica aceste volume omagiale profesorilor importanți și relevanți din mediul juridic.

Sigur că în ultima perioadă m-am apropiat foarte mult de dl profesor Valeriu Stoica, suntem împreună la Revista Română de Drept Privat, încercăm să facem și alte proiecte la fel de importante și, cu siguranță, sunt multe lucruri, chiar dacă, așa cum spunea dl profesor, se apropie de pensie, cred că sunt multe lucruri de spus pentru lumea juridică românească, cunoscut fiind faptul că longevitatea în lumea juridică este la ea acasă. Vă mulțumesc tuturor.

Discursul dlui Nicolae Cîrstea cu ocazia evenimentului de lansare a cărții „IN HONOREM VALERIU STOICA” was last modified: decembrie 27th, 2018 by Nicolae Cirstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cirstea

Nicolae Cirstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: