Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism

1 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 493

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Cel mai tânăr invitat al nostru, Cristina, cred că experiența ta în acest domeniu e mai mică decât cei 20 de ani. Cum a fost să intri în această profesie, ce te-a atras, care au fost începuturile, până la urmă?

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Cristina Ienciu-Dragoș: Bună ziua, mulțumesc de invitație. Într-adevăr, nu am prins cei 20 de ani, pot să spun că activez în profesie din 2010. Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism. Cred că am prins și perioada aceasta de sofisticare – dacă pot să folosesc termenul de sofisticare a insolvenței –, în ideea în care foarte mult legislația s-a axat pe partea de reorganizare, pe business as usual al debitorului, pe partea de finanțări… S-au făcut o mulțime de mecanisme în procedurile de insolvență în această perioadă, am prins divizări, fuziuni, conversii de creanțe – adică tot felul de mecanisme sofisticate, chiar strategii de marketing am văzut la unele debitoare. Și cred că aceasta m-a atras și m-a făcut să rămân pe termen lung și în profesie, faptul că profesia de practician e mai complexă decât s-ar crede la început, adică atâtea domenii de drept care interferează cu Legea insolvenței – Comercialul, Administrativul, te întâlnești cu Penalul în unele situații, te întâlnești cu tot felul de spețe complexe și cred că nu reușești niciun moment să spui că cunoști ceva cu adevărat. Adică tot timpul spețele sunt diferite, tot timpul problemele sunt diferite, tot timpul legislația se interpretează în anumite feluri și cred că acesta e un atu al profesiei, pentru cei care doresc să activeze în acest domeniu.

Într-adevăr, legislația pe care o avem este una modernă, recunoscută de Banca Mondială, avem acești judecători specializați, judecătorii sindici, pe care multe țări din Uniunea Europeană nu îi au, faptul că avem o insolvență a grupurilor de societăți. Este lăudabilă la nivel internațional legislația pe care o avem. Puțin, modificarea aceasta adusă de O.U.G. nr. 88/2018 ne duce în spate, dar cred că, în forma în care se va finaliza în Camera Deputaților, care este cameră decizională, va fi o formă acceptabilă pentru toate părțile. Dar insolvența e un domeniu frumos, pot să spun așa. Sunt extrem de încântată de acest domeniu.

Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism was last modified: iulie 1st, 2019 by Cristina Ienciu Dragoș
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter