Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism

1 iul. 2019
Vizualizari: 1061

Nicolae Cîrstea: Cel mai tânăr invitat al nostru, Cristina, cred că experiența ta în acest domeniu e mai mică decât cei 20 de ani. Cum a fost să intri în această profesie, ce te-a atras, care au fost începuturile, până la urmă?

Cristina Ienciu-Dragoș: Bună ziua, mulțumesc de invitație. Într-adevăr, nu am prins cei 20 de ani, pot să spun că activez în profesie din 2010. Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism. Cred că am prins și perioada aceasta de sofisticare – dacă pot să folosesc termenul de sofisticare a insolvenței –, în ideea în care foarte mult legislația s-a axat pe partea de reorganizare, pe business as usual al debitorului, pe partea de finanțări… S-au făcut o mulțime de mecanisme în procedurile de insolvență în această perioadă, am prins divizări, fuziuni, conversii de creanțe – adică tot felul de mecanisme sofisticate, chiar strategii de marketing am văzut la unele debitoare. Și cred că aceasta m-a atras și m-a făcut să rămân pe termen lung și în profesie, faptul că profesia de practician e mai complexă decât s-ar crede la început, adică atâtea domenii de drept care interferează cu Legea insolvenței – Comercialul, Administrativul, te întâlnești cu Penalul în unele situații, te întâlnești cu tot felul de spețe complexe și cred că nu reușești niciun moment să spui că cunoști ceva cu adevărat. Adică tot timpul spețele sunt diferite, tot timpul problemele sunt diferite, tot timpul legislația se interpretează în anumite feluri și cred că acesta e un atu al profesiei, pentru cei care doresc să activeze în acest domeniu.

Într-adevăr, legislația pe care o avem este una modernă, recunoscută de Banca Mondială, avem acești judecători specializați, judecătorii sindici, pe care multe țări din Uniunea Europeană nu îi au, faptul că avem o insolvență a grupurilor de societăți. Este lăudabilă la nivel internațional legislația pe care o avem. Puțin, modificarea aceasta adusă de O.U.G. nr. 88/2018 ne duce în spate, dar cred că, în forma în care se va finaliza în Camera Deputaților, care este cameră decizională, va fi o formă acceptabilă pentru toate părțile. Dar insolvența e un domeniu frumos, pot să spun așa. Sunt extrem de încântată de acest domeniu.

Am intrat direct într-o profesie specializată, pentru că deja era destul de specializată insolvența și oamenii făceau insolvență cu profesionalism was last modified: iulie 1st, 2019 by Cristina Ienciu Dragoș

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice