Conferință [CUM A FOST] Virusarea legitimității în post-democrație, Iași – 16 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

657       0
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Virusarea legitimității în post-democrație, Iași – 16 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic 📅 16 aprilie 2021 Iași [CUM A FOST] Virusarea legitimității în post-democrație, Iași – 16 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

Data 16 aprilie 2021
Locația Aula Magna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Iașiul rămâne pentru Editura Universul Juridic un punct de reper pe harta juridică a României și nu numai. Am găsit întotdeauna disponibilitate și sprijin pentru inițiativele noastre, iar primirea din partea conducerii Facultății de Drept și a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a făcut întotdeauna sub cele mai bune auspicii.

Găzduirea celor mai multe dintre evenimentele noastre în Aula Magna a Universității ne onorează și ne obligă deopotrivă. Credem că subiectele abordate în aceste conferințe academice și profesionale au fost întotdeauna de interes pentru mediul universitar ori profesional.

Și de această dată, proiectul „Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic” și-a găsit locul în Aula Universității, în cadrul căreia am dezbătut o temă de interes, și anume „Virusarea legitimității în post-democrație”. Ne-au însoțit, în aprofundarea acestei teme, domnul Rector Tudorel Toader, doamna Decan al Facultății de Drept, Ioana Maria Costea, și domnul Nicolae-Horia Țiț, Directorul INPPA Iași, care au împărtășit cu audiența, fizică sau online, opiniile pe care le au cu privire la acest subiect. Florentin Țuca a dat, și cu acest prilej, măsura dimensiunii sale de jurist și filozof, expunându-și, prin filtrul gândirii critice și analitice, punctele de vedere și percepțiile asupra temei abordate.

Ne-am bucurat să plecăm de la Iași cu sentimentul că încheiem un periplu în Moldova, interacțiunea cu studenții și cadrele didactice făcându-ne să dorim revenirea în aceste locuri, unde, la fiecare pas, am simțit prietenia oamenilor pe care i-am întâlnit sau reîntâlnit.

Mulțumim tuturor colegilor, profesorilor și prietenilor noștri pentru acest nou episod al colaborării noastre, derulată în cele mai bune condiții.

Virusarea legitimității în post-democrație, Iași – 16 aprilie


Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va găzdui vineri, 16 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, dezbaterea „Virusarea legitimității în post-democrație”, organizată de Grupul editorial Universul Juridic, dezbatere ocazionată de lansarea lucrării Adevărul în căutare de minister, semnată de avocatul Florentin Țuca, Managing Partner al Casei de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații din București.

Întoarcerea la Iași, un oraș ale cărui dimensiuni culturale și academice sunt recunoscute la nivel național și internațional, ne bucură și ne onorează deopotrivă. Găzduirea evenimentului nostru în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acolo unde revenim periodic cu proiecte și inițiative locale sau naționale, nu face decât să aducă o rază de normalitate într-o perioadă în care mediul academic, cel juridic și societatea românească, în general, sunt destul de încercate.

Suntem onorați de parteneriatul cu Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru acest eveniment, care va fi transmis LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook.

În prezența domnului Rector Tudorel Toader, a doamnei Decan al Facultății de Drept, Ioana Costea, a domnului Nicolae-Horia Țiț, Directorul INPPA Iași, a domnului Nicolae Cîrstea, Președintele Grupului Universul Juridic, vom parcurge împreună cu invitatul nostru special, domnul Florentin Țuca, momente de aleasă bucurie intelectuală, în care vom audia cele mai reprezentative voci ale mediului juridic ieșean.

Cu siguranță, obiectul dezbaterii noastre – „Virusarea legitimității în post-democrație” – este unul ofertant și așteptăm cu nerăbdare să vedem valențele și interpretările pe care fiecare dintre speakerii evenimentului le va aduce în fața auditoriului din Aula Magna, dar și în fața colegilor și juriștilor de la nivel național, având în vedere că evenimentul va fi transmis LIVE, pe universuljuridic.ro și pe rețelele de socializare.

Florentin Țuca nu este doar un lider al generației sale, ci și un reputat profesionist, un avocat care strălucește de fiecare dată când vremea și vremurile îi permit. Am descoperit, cei care îi urmărim expunerile publice și scrierile, personalitatea unui filozof prin excelență. Este o constatare obiectivă, rezultată și dovedită cu prisosință prin prisma ideilor exprimate în dezbateri juridice sau evenimente profesionale, a disertațiilor susținute în fața studenților facultăților de drept, a schimburilor de replici cu colegii avocați și cu alți reprezentanți ai comunității juridice și nu numai.

Proiectul „FLORENTIN ȚUCA ȘI PRIETENII DIN UNIVERSUL JURIDIC” este unul care încununează toate acestea, dorind să aducă vibrație și culoare în zona juridică, atât de încărcată și chiar lovită uneori din toate direcțiile. Pretextul nostru îl reprezintă apariția lucrării Adevărul în căutare de minister, pe care o lansează autorul Florentin Țuca.

Proiectul va debuta cu organizarea a trei conferințe, respectiv:

BOTOȘANI – 15 aprilie, ora 11.00: Drepturile omului – produsele de lux ale modernității

SUCEAVA – 15 aprilie, ora 17.00: Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie

IAȘI – 16 aprilie, ora 12.00: Virusarea legitimității în post-democrație

Este, fără îndoială, o dovadă în plus că Florentin Țuca tratează cu seriozitate nu doar profesia de avocat, nu numai poziția de vârf pe care o ocupă în cadrul uneia dintre cele mai importante societăți de avocatură, ci și pe aceea de autor care își respectă cititorii, revelându-le, prin cuvintele, opiniile, opera sa, crezul unui gânditor al timpurilor moderne.

Găsim aici ipostaze interesante (uneori chiar extrem de interesante!) prin care autorul animă, cu har, paginile acestei cărți. Ne delectează constatările pe care doar un ochi fin și o minte ascuțită le-ar putea întrevedea în conjuncturi particulare. Ne revoltăm împreună cu autorul în fața unor detalii ale unor expuneri pe care le-am fi intuit foarte greu sau deloc și consimțim plenar atunci când acesta transmite, cu umor și, de ce nu, cu patos și dramatism, puncte de vedere și observații pertinente.

Ne bucurăm deplin, așadar, că Universul Juridic lărgește comunitatea deja existentă prin intermediul acestui proiect, ale cărui etape le vom parcurge, în 2021, împreună cu prietenii noștri, cu întregul corp de profesioniști, alături de care ne-am regăsit în fiecare an dintre cei 20 pe care îi aniversăm și pentru care suntem recunoscători tuturor celor care ne-au primit, încurajat și cu care am lucrat în acest unic, provocator, dar, mai ales, minunat „univers juridic”.

Conferințele vor fi transmise LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook, la data și ora afișate.

*  Ținând cont de restricțiile acestei perioade și de numărul de persoane limitat, accesul la acest eveniment se va face exclusiv pe bază de invitație.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și participarea dumneavoastră la eveniment semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Virusarea legitimității în post-democrație, Iași – 16 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic was last modified: aprilie 21st, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter