Instrucţiunile privind recrutarea, selecţia, formarea profesională şi evoluţia în cariera militară în Armata României – modificări (OMApN nr. 8/2018)

23 ian. 2018
Vizualizari: 5389
Art. 50 alin. (1) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 50 alin. (1) prevedea:

„(1) Documentele rezultate în urma finalizării examinărilor/probelor/testelor efectuate în centrele zonale de selecție și orientare și în cadrul structurilor militare specificate la art. 49 sunt adăugate în dosarul de candidat, pe măsura obținerii lor”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 50, alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Documentele rezultate în urma finalizării examinărilor/probelor/testelor efectuate în centrele zonale de selecție și orientare sau, după caz, la colegiile naționale militare, precum și în cadrul structurilor militare specificate la art. 49 se adăugă în dosarul de candidat, pe măsura obținerii lor”.

 

Art. 95 alin. (4), partea introductivă și lit. b) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 95 alin. (4) lit. b) prevedea:

„(4) Maiorii/Locotenenți-comandorii pot ocupa următoarele tipuri de funcții prevăzute în statele de organizare cu studii militare universitare de licență:

(…)

b) funcții de comandant de companie sau comandant/șef al altor subunități de același nivel ierarhic, specifice armelor de luptă sau armelor pentru sprijin de luptă, din structuri militare de nivel 1 și 2, dacă au cel puțin 2 ani de experiență într-o funcție imediat inferioară celei de comandant de companie sau imediat inferioară celei de comandant/șef al altor subunități de același nivel ierarhic din cadrul structurilor militare de nivel 1;”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 95 alin. (4), partea introductivă și lit. b) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(4) Maiorii/Locotenenți-comandorii pot ocupa următoarele tipuri de funcții prevăzute în statele de organizare cu studii universitare de master:

(…)

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

b) funcții de comandă specifice armelor de luptă sau armelor pentru sprijin de luptă, din structuri militare de nivel 1 și 2, dacă au cel puțin un an de experiență într-o funcție inferioară sau de același nivel din cadrul structurilor militare de nivel 1;”.

 

Art. 96, partea introductivă a alin. (3) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificat prin OMApN nr. 8/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 96 alin. (3) prevedea:

„(3) Căpitanii și maiorii pot ocupa următoarele tipuri de funcții prevăzute în statele de organizare cu studii militare universitare de licență:

a) funcții de execuție specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar-contabil, domeniilor de sprijin instituțional ori de stat major din structuri militare până la nivel 3 inclusiv;

b) funcții de comandant de companie, comandant/șef al altor subunități de același nivel ierarhic cu compania, specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă, din structuri militare de nivel 1 și 2, dacă au cel puțin 2 ani de experiență într-o funcție de comandant de pluton/similar în cadrul structurilor militare de nivel 1;

c) funcții de comandă/conducere specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar-contabil din structuri militare de nivel 1 și până la nivel comandament de brigadă inclusiv, dacă au cel puțin 2 ani de experiență în funcții de execuție specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar-contabil din structuri militare de nivel 2 sau 3;

d) funcții de comandă/conducere specifice domeniilor de sprijin instituțional și de stat major din structuri militare de nivel 1, dacă au cel puțin 2 ani de experiență în funcții de execuție specifice domeniilor de sprijin instituțional ori de stat major din structuri militare de nivel 2 sau cel puțin 2 ani de experiență în funcții de comandant de companie/similar”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 96, partea introductivă a alin. (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Căpitanii pot ocupa următoarele tipuri de funcții prevăzute în statele de organizare cu studii militare universitare de licență:”.

 

Art. 96 alin. (3^1) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 96, după alin. (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:

„(3^1) Maiorii pot ocupa următoarele tipuri de funcții prevăzute în statele de organizare cu studii universitare de master:

a) funcții de execuție specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar-contabil, domeniilor funcționale de sprijin ori de stat major din structuri militare până la nivel 3 inclusiv;

b) funcții de comandă/conducere specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar- contabil din structuri militare de nivel 1 și până la nivel comandament de brigadă inclusiv, dacă au cel puțin un an de experiență în funcții de execuție specifice serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă și management financiar-contabil din structuri militare de nivel 2 ori 3 sau cel puțin un an de experiență în funcții de comandant de companie/similar ori cel puțin un an în funcții de execuție inferioare celor în care urmează să fie încadrați;

c) funcții de comandă/conducere specifice domeniilor funcționale de sprijin și de stat major din structuri militare de nivel 1 sau 2, dacă au cel puțin un an de experiență în funcții de execuție specifice domeniilor funcționale de sprijin ori de stat major din structuri militare de nivel 2 sau cel puțin un an de experiență în funcții de comandant de companie/similar ori cel puțin un an în funcții de execuție inferioare celor în care urmează să fie încadrați”.

 

Art. 104 alin. (3) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 104, după alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

„(3) În cadrul serviciului specializat audit intern, ofițerii de arme de luptă, de arme pentru sprijin de luptă sau formați pe filiera directă în cadrul serviciilor pentru sprijin logistic al acțiunilor de luptă, management financiar-contabil și tehnico- ingineresc, care au fost avizați de structura cu responsabilități în domeniu și/sau dețin, după caz, certificate de atestare potrivit legii, pot ocupa funcții de execuție sau de conducere specifice auditului intern în toate structurile militare, cu respectarea cerințelor de studii specifice funcțiilor, a celorlalte criterii precizate la art. 93 și a prevederilor legislației naționale în domeniul de specialitate”.

 

Art. 106 alin. (3) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 106, după alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

„(3) Ofițerii formați pe filiera indirectă pot ocupa funcții de execuție sau de conducere specifice serviciului specializat audit intern, în toate structurile militare, cu respectarea criteriilor precizate la art. 104 alin. (3)”

 

Art. 108 alin. (6) și (7) din Instrucțiunile privind cariera militară în Armata României (modificate prin OMApN nr. 8/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 108, după alin. (5) se introduc două noi alineate, alin. (6) și (7), cu următorul cuprins:

„(6) Pentru încadrarea funcției de subofițer/maistru militar de comandă este necesară îndeplinirea cumulativă a următoarelor cerințe:

a) efectuarea unui stagiu de minimum 2 ani în fiecare dintre funcțiile de comandant de grupă/similar, locțiitor/ajutor comandant pluton/similar sau comandant pluton/similar și, în cazul subofițerilor, în funcția de subofițer de companie/similar;

b) calificativul minim «Foarte bun» obținut în ultimele 5 aprecieri de serviciu anuale.

(7) Pentru ocuparea funcției de subofițer de companie este necesară îndeplinirea pentru o perioadă de cel puțin 2 ani a unei funcții de locțiitor/ajutor comandant pluton/similar sau comandant pluton/similar și obținerea calificativului «Foarte bun» în ultimele 3 aprecieri de serviciu anuale”. 

Instrucțiunile privind recrutarea, selecția, formarea profesională și evoluția în cariera militară în Armata României – modificări (OMApN nr. 8/2018) was last modified: ianuarie 23rd, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.