Reglementarea procedurii de raportare şi actualizare a indicatorilor utilizaţi de ordonatorii de credite la fundamentarea bugetului de stat (OMFP nr. 657/2015)

23 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 916

Despre

  • M. Of. nr. 432 din 17 iunie 2015
  • OMFP nr. 657/2015
  • Reglementarea procedurii de raportare şi actualizare a indicatorilor utilizaţi de ordonatorii de credite la fundamentarea bugetului de stat
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativSumar
OMFP nr. 657/2015 pentru reglementarea procedurii de raportare și actualizare a indicatorilor utilizați de ordonatorii de credite la fundamentarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru șomaj și bugetului fondului național unic de asigurări sociale de sănătate (M. Of. nr. 432 din 17 iunie 2015)Art. 1-5


În M. Of. nr. 432 din 17 iunie 2015, s-a publicat OMFP nr. 657/2015 pentru reglementarea procedurii de raportare și actualizare a indicatorilor utilizați de ordonatorii de credite la fundamentarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru șomaj și bugetului fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Vă prezentăm, în continuare, prevederile respectivului ordin:

Art. 1 OMFP nr. 657/2015 

Conform art. 1, prevederile respectivului ordin se aplică de către următorii ordonatori de credite: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Institutul Național de Statistică, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Casa Națională de Pensii Publice, Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naționale, Casa sectorială de pensii a Ministerului Afacerilor Interne, Casa sectorială de pensii a Serviciului Român de Informații și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, denumiți în continuare ordonatori de credite.

Art. 2 OMFP nr. 657/2015

Art. 2 prevede faptul că ordonatorii de credite au obligația transmiterii indicatorilor utilizați la fundamentarea datelor de buget potrivit listei prevăzute în anexa care face parte integrantă din respectivul ordin și răspund pentru corectitudinea și realitatea acestora.

Art. 3 OMFP nr. 657/2015 

Art. 3 are următorul conținut:

„(1) Indicatorii utilizați la fundamentarea datelor de buget se transmit la Ministerul Finanțelor Publice prin intermediul portalului de internet, cu semnătură digitală calificată/certificat digital calificat, la termenele prevăzute în anexă.

(2) Prima transmitere a indicatorilor utilizați la fundamentarea datelor de buget se realizează în termen de 90 de zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I. Perioada de raportare a indicatorilor transmiși va fi începând cu luna decembrie 2014.

(3) În termen de 5 zile de la expirarea termenelor prevăzute în anexă, ordonatorii de credite care nu au transmis indicatorii sunt notificați pentru conformare, prin poșta electronică.

(4) În termen de maximum 15 zile de la data-limită de raportare ordonatorii de credite pot actualiza/corecta/rectifica, pe propria răspundere, datele transmise”.

Art. 4 OMFP nr. 657/2015 

Potrivit art. 4, fiecare ordonator de credite desemnează un responsabil cu transmiterea indicatorilor, precum și cu actualizarea/corectarea/rectificarea datelor transmise și va comunica, în termen de 15 zile de la desemnare, la Ministerul Finanțelor Publice – Direcția generală de sinteză a politicilor bugetare numele și datele de contact ale persoanei nominalizate.

Art. 5 OMFP nr. 657/2015 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Art. 5 alin. (1) prevede faptul că entitățile din cadrul Ministerului Finanțelor Publice cu atribuții în procesul de elaborare a bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru șomaj și bugetului fondului național unic de asigurări sociale de sănătate desemnează un responsabil cu monitorizarea indicatorilor prevăzuți în anexă.

Potrivit următorului alineat, în situația în care responsabilii stabiliți potrivit prevederilor alin. (1) identifică date eronate vor notifica ordonatorii de credite care, în termen de 5 zile, pot corecta/rectifica, pe propria răspundere, datele transmise.

 

Reglementarea procedurii de raportare și actualizare a indicatorilor utilizați de ordonatorii de credite la fundamentarea bugetului de stat (OMFP nr. 657/2015) was last modified: iunie 22nd, 2015 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter