[UPDATE: Guvernul a adoptat O.U.G. ce prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță] ME. Proiect: O.U.G. privind modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene (reluarea acordării voucherelor de vacanță în sectorul bugetar)

20 dec. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 250
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Guvernul a adoptat O.U.G. ce prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță

În cadrul ședinței de vineri, 17 decembrie 2021, Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ce prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În acest sens, aceste vouchere, în cuantum de 1.450 de lei, se vor acorda angajaților din sectorul bugetar, în mod anual, până la data de 31 decembrie 2026.

Totodată, actul normativ prevede și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019-decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

De asemenea, O.U.G. exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale, mai exact vor putea accepta aeste vouchere de vacanță acei operatori economici care nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, mai vechi de 90 de zile.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând sursa informației.

Sursa informației


UPDATE: Comisia de Dialog Social a avizat favorabil Proiectul de O.U.G.

Proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului ce prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță a fost dezbătut joi, 9 decembrie 2021, în cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, și a primit aviz favorabil din partea patronatelor, asociațiilor și sindicatelor prezente.

În acest sens, ministerul precizează că aceste vouchere de vacanță reprezintă o măsură ce produce efecte benefice nu doar în rândul beneficiarilor, prin refacerea forței de muncă, ci și asupra industriei de profil din România.

Totodată, se subliniază faptul că stimularea turismului intern, prin intermediul acestui program, va contribui la sprijinirea comunităților locale și la crearea unor noi oportunități de angajare.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând sursa informației.

Sursa informației


UPDATE: Guvernul a analizat Proiectul de O.U.G. în primă lectură

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Ministerul Economiei informează că, în cadrul ședinței de miercuri, 8 decembrie 2021, Guvernul României a analizat, în primă lectură, Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar.

În acest sens, proiectul prevede acordarea acestor vouchere, în cuantum de 1.450 de lei, angajaților din sectorul bugetar, în mod anual, până la data de 31 decembrie 2026.

(Copyright foto: pinterest)

Totodată, în proiectul de act normativ se prevede și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019-decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând sursa informației.

Sursa informației


Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Astfel, Proiectul prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar începând cu anul 2022.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Articolul I

Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 110 din 24 februarie 2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.”.

Articolul II

Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 din 13 iulie 2018, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 34, litera a) va avea următorul cuprins:

„a) art. 24-27, care intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2027;”.

Articolul 34¹ va avea următorul cuprins:

„Articolul 34¹ − Până la data de 1 ianuarie 2027 prevederile prezentei legi nu se aplică voucherelor de vacanță.”.

2. La articolul 36, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

„(2) La data de 1 ianuarie 2027 se abrogă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 110 din 24 februarie 2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare.”

Articolul III

Termenul prevăzut la art. 4 și art. 5 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 24 din 9 ianuarie 2019, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2027.

Articolul IV

(1) Voucherele de vacanță aferente anilor 2022-2026 se emit doar pe suport electronic.

(2) Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță, emise în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 31 decembrie 2022.

(3) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

(4) În cazul personalului prevăzut la alin. (3), decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua și pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenței dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 și cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2021.

(5) Cuantumul sumelor decontate potrivit alin. (3) sau (4) nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul V

Prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul de act normativ pot fi depuse în termen de 10 zile de la data publicării (2 decembrie 2021) la adresa de e-mail: [email protected]

Pentru detalii cu privire la Proiect și Nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright foto: pinterest)

Sursa informației

 

Vezi și [UPDATE: A început transmiterea contractelor de finanțare] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „HoReCa”

[UPDATE: Guvernul a adoptat O.U.G. ce prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță] ME. Proiect: O.U.G. privind modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene (reluarea acordării voucherelor de vacanță în sectorul bugetar) was last modified: decembrie 20th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter