[UPDATE: Finalizarea perioadei de înscriere] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „HoReCa”

27 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 160
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Finalizarea perioadei de înscriere

Potrivit site-ului oficial (www.economie.gov.ro), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT a anunțat încheierea perioadei de înscriere la schema de ajutor HoReCa – 20% din pierderea de cifra de afaceri între 2019 și 2020, ieri, 26 iulie 2021, ora 20:00.

Astfel, conform comunicatului, au aplicat 10.185 de firme din domeniu (lista poate fi accesată aici), iar plafonul de finanțare asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei a fost depășit, conform ultimelor date disponibile.

Următoarea etapă va consta în procesul de evaluare a dosarelor depuse, în perioada următoare urmând a fi comunicate deciziile de admitere sau de respingere.

De asemenea, după finalizarea acestui pas se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi distribuite proporțional, astfel încât toate firmele care au aplicat cu succes să primească finanțare.

Totodată, MEAT amintește ultima etapă a acestei scheme de ajutor, anume, imediat după parcurgerea pașilor descriși mai sus, urmează trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari și plata efectivă a ajutorului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Perioada de înscriere se prelungește cu încă o săptămână

Pe site-ul oficial (www.economie.gov.ro), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT a anunțat prelungirea perioadei de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa cu încă o săptămână, până pe 26 iulie 2021.

Astfel, Ministrul Economiei a emis, pe 19 iulie 2021, un ordin care extinde perioada de înscriere pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codul COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) eligibile să acceseze schema întrucât, deși numărul estimat al potențialilor beneficiari ai schemei a fost de 30.000, până pe 19 iulie 2021, deci cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a dosarelor online, au aplicat doar 8.000 de firme.

Se menționează că valoarea totală a cererilor de ajutor atinge, la momentul publicării comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Sursa informației


Update: Întrebări și răspunsuri privind schema HoReCa

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro) a publicat o serie de întrebări uzuale și răspunsurile aferente acestora în legătură cu modalitatea de înscriere în cadrul schemei „HoReCa”.

Redăm, în continuare, unele dintre aceste întrebări:

Cum aflu dacă o firmă se încadrează în cazul întreprinderilor legate sau nu?
Răspuns: Pentru a se determina dacă o firmă se încadrează în categoria întreprinderilor partenere sau legate, folosiți „Manualul utilizatorului pentru definiția IMM-urilor”, pe care îl puteți descărca aici.

Pot aplica dacă la calculul ajutorului de stat am primit eroarea „Societatea nu este eligibilă în cadrul programului deoarece cifra de afaceri raportată pe 2020 nu corespunde cu cifra de afaceri declarată la ANAF (0 RON).”?
Răspuns: Da, puteți aplica. Aceasta este doar o avertizare din partea sistemului care apare atunci când informația din baza de date ANAF nu este actualizată integral, dar veți putea transmite formularul de înscriere, iar situația va fi clarificată în perioada de evaluare, prin solicitarea de clarificări.

Este obligatoriu ca raportul de expertiză să fie semnat atât de expert/auditor cât și de reprezentantul care încarcă raportul în aplicație (administrator sau împuternicit)? Acesta trebuie semnat doar electronic sau trebuie semnat inclusiv olograf și parafat?
Răspuns: Raportul de expertiză trebuie semnat doar electronic, atât de către expert/auditor, cât și de către persoana care încarcă raportul în aplicație, fie că aceasta este reprezentantul legal sau împuternicitul societății.

În „Declarația de ajutoare de stat” se vor trece și ajutoarele obținute prin Grantul de la Masura 1 sau Grantul de la Masura 2?
Răspuns: Da, orice ajutor de stat încasat trebuie declarat.

Contează ordinea depunerii pentru ajutorul de stat HoReCa atunci când se vor face plățile?
Răspuns: Nu. Plata se va face în ordinea semnării contractelor, iar acestea se vor trimite în masă tuturor, la momentul finalizării evaluărilor.

 

Pentru lista completă a întrebărilor, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


 

Update: Rectificarea unor erori privind aplicația pentru schema HoReCa

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro) a anunțat că, în urma solicitărilor venite din partea aplicanților, ministerul a conceput o procedură prin care cei peste 2500 de experți contabili pe care, inițial, aplicația nu i-a găsit automat în bazele de date furnizate de CECCAR, vor fi introduși în baza de date a platformei de înscriere la actualizarea din noaptea de 1 iulie 2021.

Astfel, ministerul informează că, în fiecare noapte, la ora 23:00, se va actualiza baza de date a experților contabili și auditorilor din platformă.

De asemenea, se aduce la cunoștința aplicanților că o altă eroare, cauzată de un separator în baza de date a auditorilor, furnizată de CAFR, a fost corectată în această dimineață. Totodată, chiar dacă aplicanții au contract cu o firmă de contabilitate sau de audit, aceștia nu pot selecta în aplicație firme de audit sau de contabilitate din baza de date, ci ei trebuie să selecteze numele expertului contabil sau al auditorului financiar care a semnat digital raportul aferent aplicării la măsură.

În același timp, se reamintește că perioada în care firmele pot aplica pentru ajutorul de stat de 20% din diferența cifrelor de afaceri din 2019 și 2020 se încheie în data de 20 iulie 2021, iar la finanțare nu contează ordinea în care firmele au aplicat, astfel numărul de ordine la înscriere neconferind vreun avantaj.

Până în prezent au fost finalizate 2.000 de aplicații în platforma de înscriere, fiind estimat ca, până pe 20 iulie 2021, să aplice un număr de aproximativ 30.000 de firme.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Prelungirea perioadei de înscriere

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro) a anunțat prelungirea perioadei de înscriere în cadrul schemei „HoReCa” prevăzută de O.U.G. nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru industria HoReCa până pe 20 iulie 2021, inclusiv.

Astfel, formularul de înscriere va rămâne activ timp de 22 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până marți, 20 iulie 2021, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Totodată, se specifică și faptul că ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă întrucât întreaga suma alocată se împarte proporțional tuturor beneficiarilor eligibili.

De asemenea, aplicanții care și-au creat deja profil, user și parolă în cadrul platformei vor putea folosi respectivul profil în cadrul Schemei HoReCa.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Tutorial aplicație

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro) a publicat un tutorial prin care este prezentat modul de utilizare a aplicației HoReCa, precum și pașii prin care întreprinderile eligibile pot aplica.

Pentru a vizualiza tutorialul, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Conform site-ului oficial (www.economie.gov.ro), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT a anunțat lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „HoReCa” prevăzută de O.U.G. nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru industria HoReCa, începând de marți, 29 iunie 2021, ora 10:00.

Astfel, pentru înscriere este necesară completarea formularului electronic, care va fi activ din data de 29 iunie, ora 10:00, pe site-ul ministerului.

Acest formular va rămâne activ timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, respectiv luni, 12 iulie 2021, ora 20:00, existând, însă, posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Situația plăților] MEAT. Măsuri în sprijinul beneficiarilor programului Start-Up Nation – ediția 2018

[UPDATE: Finalizarea perioadei de înscriere] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „HoReCa” was last modified: iulie 27th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter