JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea soluţionării contestaţiei administrative, până la pronunţarea unei soluţii pe latura penală

28 iun. 2011
Vizualizari: 22
  • O.G. nr. 92/2003: art. 214 alin. (1) lit. a)

În conformitate cu prevederile art. 214 alin. (1) lit. a) din O.G. nr. 92/2003, republicată, cu modificările ulterioare, „organul de soluționare competent poate suspenda, prin decizie motivată, soluționarea cauzei atunci când: a) organul care a efectuat activitatea de control a sesizat organele de drept cu privire la existența indiciilor săvârșirii unei infracțiuni a cărei constatare ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra soluției ce urmează să fie date în procedura administrativă”.
Prin urmare, între stabilirea TVA și a majorărilor de întârziere constatate prin raportul de inspecție fiscală, care a stat la baza deciziei de impunere și stabilirea caracterului infracțional al faptelor săvârșite există o strânsă legătură de care depinde soluționarea cauzei pe cale administrativă.

(Curtea de Apel Oradea, secția comercială, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1260 din 28 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea soluționării contestației administrative, până la pronunțarea unei soluții pe latura penală was last modified: octombrie 26th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.