JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea deciziei de recalculare a pensiei în temeiul Legii nr. 119/2010. Cerere formulată pe cale de ordonanță președințială. Neîntrunirea condițiilor prevazute de art. 581 C. proc. civ.

28 feb. 2011
Vizualizari: 39
  • C. proc. civ.: art. 581

Celeritatea nu poate caracteriza prin ea însăși condiția urgenței, care presupune existența unui prejudiciu serios și imediat ce s-ar produce prin întârziere, împrejurare ce trebuie apreciată în concret.
Decizia de recalculare a pensiei a avut la baza un act normativ în vigoare și a cărui constituționalitate a fost constatată prin mai multe decizii de către Curtea Constituțională care a analizat dreptul legiuitorului de a interveni în acest domeniu raportat și la documentele europene. Or, suspendarea executării deciziei de recalculare a pensiei și menținerea în plată a pensiei de serviciu a recurentei implică efectuarea unei analize a dreptului recurentei la pensia de serviciu în temeiul Legii nr. 567/2004 în condițiile existenței și constituționalității Legii nr. 119/2010. Totodată, menținerea în plată a pensiei anterioare recalculării nu se poate dispune decât dacă s-ar considera că decizia de recalculare nu este legală.

(Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă, decizia nr. 1241 din 28 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea deciziei de recalculare a pensiei în temeiul Legii nr. 119/2010. Cerere formulată pe cale de ordonanță președințială. Neîntrunirea condițiilor prevazute de art. 581 C. proc. civ. was last modified: octombrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.