JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sechestrul asigurător. Condiţii de admisibilitate. Drepturile acţionarului în caz de dizolvare şi lichidare a societăţii

14 iul. 2011
Vizualizari: 151
  • C. proc. civ.: art. 591
  • Legea nr. 31/1990: art. 233
  • Legea nr. 31/1990: art. 260
  • Legea nr. 31/1990: art. 268

Drepturile ce s-ar cuveni acționarilor în situația în care o societate comercială este dizolvată și lichidată nu sunt creanțe certe și cu atât mai puțin exigibile, dacă sunt opuse societății comerciale înainte de dizolvarea și lichidarea acesteia, și nu pot justifica luarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale societății comerciale.

(Curtea de Apel Bacău, s. com., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 495 din 6 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sechestrul asigurător. Condiții de admisibilitate. Drepturile acționarului în caz de dizolvare și lichidare a societății was last modified: iulie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.