JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de trăsură. Plată nedatorată. Momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie

13 dec. 2012
Vizualizari: 74
  • Regulamentul de transport pe calea ferată: art. 68 alin. (2) lit. e)

Potrivit dispozițiilor art. 68 alin. (2) lit. e) din Regulamentul de transport pe calea ferată, pentru sumele încasate în plus de operatorul de transport feroviar termenul de prescripție este de doi ani. Astfel, în cazul în care au fost încheiate scrisori de trăsură pentru transportul motorinei, sumele datorate fiind calculate și plătite după efectuarea fiecărui transport, termenul de prescripție curge de la data la care s-a făcut fiecare plată nedatorată în parte, și nicidecum de la data întocmirii fiecărei scrisori de trăsură, deoarece prescripția începe să curgă de la data când s-a născut dreptul la acțiune.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4979 din 13 decembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de trăsură. Plată nedatorată. Momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție was last modified: decembrie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.