JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanție bancară. Condițiile executării

20 iun. 2017
Vizualizari: 99
  • NCC: art. 2321

Scrisoarea de garanție bancară reprezintă înscrisul constatator al unei garanții oferite de o instituție bancară în folosul și la solicitarea unui client al său, angajat în raporturi de producție, comerț sau prestări de servicii în care are calitatea de debitor.
Cu privire la susținerile recurentei în legătură cu neregulile existente în relațiile contractuale cu societatea beneficiară, Înalta Curte apreciază că banca, în calitate de emitent, nu poate refuza plata invocând excepții intemeiate pe raportul obligațional dintre ordonator și beneficiar, nefiind în măsura sa facă investigații și aprecieri în această privință.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1140 din 20 iunie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanție bancară. Condițiile executării was last modified: iunie 25th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.