JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schema de sprijin prin certificate verzi acordată de România pentru centralele de energie electrică din surse regenerabile. Litigiu având ca obiect contestarea refuzului nejustificat al ANRE de a regulariza numărul certificatelor verzi pe perioada în care producătorul nu a deținut decizie de acreditare valabilă. Caracter nefondat

16 nov. 2023
Vizualizari: 34
  • Legea nr. 122/2015: art. 2 alin. (2)

Regularizarea numărului de certificate verzi între cele primite și cele cuvenite – având în vedere prevederile legale în vigoare și inexistența vreunei decizii individuale de autorizare a Comisiei Europene în acest sens – trebuie interpretă ca vizând exclusiv diferențele ce provin din erori de acordare in plus sau in minus de certificate verzi din perioadele in care producătorul deținea decizie de acreditare valabilă, întrucât, în caz contrar, prin emiterea unei decizii de regularizare pentru perioada neacreditată s-ar depăși perioada de 15 ani menționată în Decizia nr. C( 2011) 4938 privind ajutorul de stat SA 33134(2011/N ) pentru România dar și în textul art. 3 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 220/2008.

(ICCJ, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1962 din 30 martie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schema de sprijin prin certificate verzi acordată de România pentru centralele de energie electrică din surse regenerabile. Litigiu având ca obiect contestarea refuzului nejustificat al ANRE de a regulariza numărul certificatelor verzi pe perioada în care producătorul nu a deținut decizie de acreditare valabilă. Caracter nefondat was last modified: noiembrie 16th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.