JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schemă de ajutor de stat privind exceptarea parţială a consumatorilor industriali electro-intensivi de la plata certificatelor verzi aferente cotei obligatorii. Modificarea hotărârii de Guvern prin care au fost aprobate procedura și condițiile de acordare a ajutorului de stat, în sensul precizării momentului de la care se va aplica exceptarea, ca fiind cel al emiterii acordului de exceptare obținut de beneficiari. Lipsa vătămării unui drept

27 mai 2021
Vizualizari: 34
  • H.G. nr. 495/2014: art. 3 alin. (1)
  • Legea nr. 220/2008: art. 8 alin. (2)

Este legală modificarea adusă prin HG nr. 113/2016, prevederilor art. 3 alin. (1) din HG nr. 495/2014, în sensul stabilirii că ajutorul de stat acordat sub forma scutirii de la obligația instituită prin art. 8 alin. (2) din Legea nr. 220/2008 se aplică de la data emiterii acordului de exceptare obținut de beneficiari.
În condițiile în care până la emiterea acordului de exceptare, marii consumatori care îndeplineau condițiile instituite prin H.G. nr. 495/2014, aveau doar o vocație în privința acordării ajutorului de stat, nu se poate susține cu temei faptul că prin stabilirea momentului de la care se aplică exceptarea este instituită o condiție mai restrictivă pentru acordarea acesteia. Totodată, cum în acord cu jurisprudența CJUE, o decizie a Comisiei Europene de aprobare a unui ajutor de stat nu produce efecte în sensul creării unei obligații în sarcina statului membru de a acorda respectivul ajutor, susținerile reclamantei privind încălcarea prin adoptarea HG nr. 113/2016 a unor drepturi recunoscute prin Decizia Comisiei Europene C(2014) 7287 din 15 octombrie 2014 sunt neîntemeiate.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 3258 din 27 mai 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schemă de ajutor de stat privind exceptarea parțială a consumatorilor industriali electro-intensivi de la plata certificatelor verzi aferente cotei obligatorii. Modificarea hotărârii de Guvern prin care au fost aprobate procedura și condițiile de acordare a ajutorului de stat, în sensul precizării momentului de la care se va aplica exceptarea, ca fiind cel al emiterii acordului de exceptare obținut de beneficiari. Lipsa vătămării unui drept was last modified: noiembrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.