JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sancţionarea conduitei nelegale a angajatorului. Îndrituirea salariatului la acordarea daunelor morale

27 iun. 2012
Vizualizari: 77
  • art. 55 lit. b)
  • C. muncii: art. 5-6

Câtă vreme salariatul a fost presat să ceară încetarea raporturilor de muncă, în realitate angajatorul fiind cel care a avut de fapt inițiativa întreruperii lor, acordul de voință este viciat. O astfel de conduită din partea angajatorului este nelegală, fiind încălcate prevederile art. 5 și art. 6 C. muncii, salariatul având dreptul la repararea prejudiciului creat prin modul în care i s-a impus să pună capăt raporturilor de muncă, fiindu-i cauzat un prejudiciu moral constând în atingerea adusă demnității profesionale în primul rând dar și statutului social.

(Curtea de Apel Oradea, secția I civilă, decizia nr. 2931 din 27 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sancționarea conduitei nelegale a angajatorului. Îndrituirea salariatului la acordarea daunelor morale was last modified: iunie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.