JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire pentru contrarietate de hotărâri. Condiții

24 sept. 2015
Vizualizari: 80
  • NCPC: art. 509 alin. (1) pct. 8

Nu se poate considera că există contrarietate între o hotărâre judecătorească prin care cererea de înscriere a modificărilor actului constitutiv a fost respinsă, pentru că nu a fost însoțită de actele la care se referă art. 33 alin. (2) din O.G. nr.26/2000 și o hotărâre prin care aceeași cerere a fost admisă ca urmare a depunerii înscrisurilor prevăzute de lege. În mod evident, hotărârea nr. 2007/2013 prin care cererea de înscriere a modificărilor a fost respinsă, nu poate fi pusă în executare, întrucât nu este posibil a executa ceva ce s-a respins. Însă, decizia prin care cererea a fost admisă urmează a fi pusă în executare de partea interesată, fără să existe vreo contradicție între dispozitivul acestei decizii și dispozitivul încheierii nr. 6007/2013, care să împiedice punerea în executare a deciziei.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr. 381 din 24 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire pentru contrarietate de hotărâri. Condiții was last modified: aprilie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.