JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea pentru refacerea urmăririi penale. Nerespectarea dispoziţiilor privitoare la sesizarea instanţei

14 iun. 2012
Vizualizari: 65
  • C. proc. pen.: art. 263
  • C. proc. pen.: art. 332 alin. (2)
  • C. proc. pen.: art. 380
  • C. proc. pen.: art. 44


În cazul în care instanța de apel constată că identitatea inculpatului trimis în judecată prin rechizitoriu, ca act de sesizare a instanței, nu este stabilită cu certitudine, în baza documentelor oficiale, dispune restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale, în temeiul art. 380 raportat la art. 332 alin. (2) C. proc. pen., întrucât nu au fost respectate dispozițiile privitoare la sesizarea instanței.
Identitatea inculpatului nu constituie o chestiune prealabilă, în sensul art. 44 C. proc. pen., care intră în competența instanței penale, ci o mențiune obligatorie pe care trebuie să o cuprindă rechizitoriul, conform art. 263 C. proc. pen., lipsa elementelor de identificare a persoanei trimise în judecată reprezentând o încălcare a dispozițiilor relative la sesizarea instanței.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 2102 din 14 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea pentru refacerea urmăririi penale. Nerespectarea dispozițiilor privitoare la sesizarea instanței was last modified: noiembrie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.