JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Rejudecare după extrădare. Condiţii pentru admiterea în principiu

11 iul. 2012
Vizualizari: 21
  • C. proc. pen.: art. 522¹

Pentru a se admite în principiu cererea de rejudecare după extrădare sau predare în baza unui mandat european de arestare trebuie îndeplinite cumulativ trei condiții: petentul să fi fost judecat și condamnat în lipsă, să fi fost extrădat sau predat în vederea executării pedepsei și să formuleze o cerere de rejudecare. În cazul în care petentul a fost judecat și condamnat în lipsă și, deși în baza hotărârii definitive s-a emis un mandat european de arestare, acesta nu a fost pus în executare, condamnatul prezentându-se personal autorităților române competente în vederea executării pedepsei, în cauză lipsește una dintre cele trei condiții necesare pentru admiterea în principiu a cererii de rejudecare.

(Curtea de Apel Oradea, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 297 din 11 iulie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Rejudecare după extrădare. Condiții pentru admiterea în principiu was last modified: februarie 26th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.