JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recursul. Incidenţa dispoziţiilor art. 488 pct. 6 din noul Cod de procedură civilă. Condiţii şi efecte

26 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 30
  • NCPC: art. 22 alin. (2)
  • NCPC: art. 425 alin. (1) lit. b)
  • NCPC: art. 488 pct. 6
  • NCPC: art. 501 alin. (4)

Pentru exercitarea controlului de legalitate modalitatea cercetării fondului de către instanța de apel este un element esențial întrucât situația de fapt corect determinată constituie fundamentul aplicării dispozițiilor legale și presupune luarea în examinare a tuturor elementelor care ar putea duce la stabilirea situației de fapt, pornind de la raporturile juridice ce au existat între părțile în proces. Astfel, în cazul în care instanța de apel nu a lămurit pe deplin situația de fapt a cauzei, considerentele deciziei făcând imposibilă examinarea legalității soluției pronunțată de instanța de apel, devine incident motivul de nelegalitate prevazut de art. 488 pct. 6 C. proc. civ.

(I.C.C.J., s. s a II-a civ., decizia nr. 968 din 26 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recursul. Incidența dispozițiilor art. 488 pct. 6 din noul Cod de procedură civilă. Condiții și efecte was last modified: mai 22nd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.