JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Neindicarea hotărârii atacate. Sancțiune

6 mart. 2019
Vizualizari: 148
  • NCPC: art. 486

Potrivit art. 486 alin. (1) lit. c) C. proc. civ., cererea de recurs va cuprinde indicarea hotărârii care se atacă, acest element reprezentând însuși obiectul recursului, fără de care instanța de judecată nu poate analiza criticile părții care a declarat calea extraordinară de atac, întrucât nu are indicat, ca atare, actul procedural la care să se raporteze pentru a aprecia asupra legalității sau nelegalității respectivei hotărâri.
În speță, recurenta îndreaptă calea de atac „împotriva tuturor hotărârilor pronunțate în dosarul menționat”, fără a se conforma dispozițiilor art. 486 alin. (3) C. proc. civ., care sancționează cu nulitatea neindicarea hotărârii judecătorești împotriva căreia este declarat recursul.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 509 din 6 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Neindicarea hotărârii atacate. Sancțiune was last modified: iulie 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.