JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoaşterea ca vechime în muncă a unei perioade în care contractul de muncă a fost suspendat

15 feb. 2010
Vizualizari: 69
  • Legea nr. 1/1970: art. 10
  • Legea nr. 1/1970: art. 9 alin. (2)
  • Legea nr. 3/1977: art. 9

Pentru asimilarea unor perioade necontributive drept vechime în muncă în sistemul asigurărilor sociale de stat este necesară existența unei dispoziții legale speciale, exprese, în acest sens, întrucât pe perioada concediului pentru îngrijirea copilului contractul de muncă este suspendat, astfel că, în lipsa acestei dispoziții speciale, această perioadă nu poate fi calificată drept vechime în muncă utilă, ce se ia în considerare la stabilirea dreptului la pensie.
Vechimea neîntreruptă în muncă și vechimea neîntreruptă în aceeași unitate nu sunt sinonime cu vechimea în muncă necesară pentru nașterea dreptului la pensie.

(Curtea de Apel Ploiești, secția conflicte de muncă, decizia nr. 570 din 15 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoașterea ca vechime în muncă a unei perioade în care contractul de muncă a fost suspendat was last modified: septembrie 4th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.