JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Răspunderea solidară a administratorului. Existenţa unor obligaţii contractuale restante şi omisiunea de a solicita intrarea în insolvenţă în termenul prevăzut de lege.

14 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 30
  • O.G. nr. 92/2003: art. 27 alin. (2) lit. c) d)

Curtea observă că dispozițiile art. 27 alin. (2) lit. c) C.proc.fisc. condiționează antrenarea răspunderii administratorilor sau a altor persoane de existența unei rele-credințe a acestora în omisiunea de a solicita intrarea în insolvență a societății. Contrar celor susținute de recurentă, reaua-credință a intimatei nu a fost dovedită. Existența unor debite fiscale restante nu înseamnă per se (prin sine) că administratorul a acționat cu rea-credință, în lipsa dovedirii unui scop ilicit urmărit de acesta. Debitele au apărut ca urmare a activității economice a societății, iar faptul că societatea nu a obținut profit nu poate echivala cu reaua-credință a administratorului. Nici faptul că s-a depășit termenul de 30 zile pentru solicitarea deschiderii procedurii insolvenței nu poate constitui, în lipsa altor elemente, dovadă de rea-credință a intimatei în gestiunea societății.

(Curtea de Apel Galați, SCAF, decizia nr. 1465 din 14 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Răspunderea solidară a administratorului. Existența unor obligații contractuale restante și omisiunea de a solicita intrarea în insolvență în termenul prevăzut de lege. was last modified: aprilie 8th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.