JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva încheierii de admitere în parte a cererii de înscriere în cartea funciară. Caracter. Obiect

3 mart. 2010
Vizualizari: 79
  • Legea nr. 7/1996: art. 50

Plângerea împotriva încheierii de admitere în parte a înscrierii în cartea funciară reprezintă o cale de atac specială, prin care se verifică legalitatea soluției date de biroul de cadastru și publicitate imobiliară prin prisma cererii de înscriere, a actelor care au stat la baza ei și a dispozițiilor legale incidente în cauză. Prin urmare, această plângere nu se poate transforma într-o veritabilă acțiune de drept comun în cadrul căreia să se analizeze dacă petentul devenit proprietar sau nu și asupra construcției despre care nu se face nicio referire în hotărârea judecătorească irevocabilă pe care s-a bazat cererea de înscriere ân cartea funciară.

(Curtea de Apel Cluj, secția civilă, de muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie, decizia nr. 504 din 3 martie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva încheierii de admitere în parte a cererii de înscriere în cartea funciară. Caracter. Obiect was last modified: august 19th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.