JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Persoană fizică autorizată. Asigurări sociale de sănătate. Nedepunerea declaraţiilor lunare obligatorii. Consecinţe

14 mai 2012
Vizualizari: 113
  • C. fisc.: art. 41
  • C. proc. fisc.: art. 119
  • C. proc. fisc.: art. 120
  • C. proc. fisc.: art. 23
  • Legea nr. 95/2006: art. 208
  • Legea nr. 95/2006: art. 215
  • Legea nr. 95/2006: art. 257

Obligația de plată fiind prevăzută de lege, scadența acestei obligații nu este dată de la data emiterii deciziei de impunere, ci de la momentul până la care aceste obligații principale erau datorate.
Nedepunerea declarațiilor obligatorii conform legii nu este în măsură să ducă la înlăturarea obligațiilor fiscale principale și nici a obligațiilor fiscale accesorii. Emiterea deciziei de impunere pe baza informațiilor solicitate de Casa de Asigurări de Sănătate organelor fiscale nu are relevanță decât sub aspectul termenului de prescripție de 5 ani prevăzut de Codul de procedură fiscală.

(Curtea de Apel Cluj, s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 3832 din 14 mai 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Persoană fizică autorizată. Asigurări sociale de sănătate. Nedepunerea declarațiilor lunare obligatorii. Consecințe was last modified: octombrie 11th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.