JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Suspendarea dreptului de vot al tuturor asociaților din cadrul adunării generale, în măsura în care se va convoca o adunare generală prin care se va solicita modificarea actului constitutiv, a cotelor de participare sau cele care ar conduce la diminuarea semnificativă a patrimoniului societăţii până la soluţionarea dosarului de fond

10 mai 2022
Vizualizari: 28
  • Legea nr. 31/1990: art. 192 alin. (2)
  • Legea nr. 31/1990: art. 195 alin. (1)
  • NCPC: art. 33
  • NCPC: art. 996 și urm.

Dispozițiile art. 192 alin. (2) din Legea nr. 31/1990 reclamă votul unanim al tuturor asociaților în cadrul adunărilor generale ale asociaților societății în care se votează modificarea actului constitutiv, inclusiv în ceea ce privește modificarea cotelor de participare la capitalul social, astfel că reclamantul, în calitatea sa de asociat, exprimând un vot negativ pentru punctele propuse de ceilalți asociați, are posibilitatea de a bloca adoptarea unor hotărâri care îi sunt defavorabile. Din perspectiva celor expuse, Curtea apreciază că apelantul nu a făcut dovada unui interes, în sensul dispozițiilor art. 33 alin. (1) lit. d) NCPC pentru promovarea cererii de emitere a unei ordonanțe președințiale, obținerea unor măsuri dispuse jurisdicțional în sensul suspendării exercitării dreptului la vot al asociaților, conform celor solicitate, nefiind de natură a-i procura un folos practic concret care să fi fost justificat, cel puțin în actualul cadru procesual.

(Curtea de Apel Cluj, Secția a II-a civilă, decizia nr. 288 din 10 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Suspendarea dreptului de vot al tuturor asociaților din cadrul adunării generale, în măsura în care se va convoca o adunare generală prin care se va solicita modificarea actului constitutiv, a cotelor de participare sau cele care ar conduce la diminuarea semnificativă a patrimoniului societății până la soluționarea dosarului de fond was last modified: noiembrie 15th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.