JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Malpraxis medical. Stare de vulnerabilitate. Riscul privind infecția nosocomială. Interpretarea noțiunii de „cauză externă”

13 apr. 2022
Vizualizari: 39
  • Legea nr. 95/2006: art. 655

Instanța de apel, printr-o interpretare nelegală, a lipsit de efecte juridice norma de drept prevăzută la art. 655 din Legea nr. 95/2006, atunci când a statuat că starea de vulnerabilitate a pacientului, consecința afecțiunii cardiace de care suferea, reprezintă o cauză externă a infecției nosocomiale, care exonerează partea pârâtă de răspunderea pentru prejudiciile cauzate.
Starea de sănătate fizică ori psihică a pacientului și afecțiunile medicale ale acestuia nu prezintă relevanță din perspectiva analizei impuse de angajarea răspunderii pentru prejudiciile cauzate prin infecții nosocomiale și nu pot fi subsumate noțiunii de cauză externă în înțelesul normei de drept prevăzute la art. 655 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 836 din 13 aprilie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Malpraxis medical. Stare de vulnerabilitate. Riscul privind infecția nosocomială. Interpretarea noțiunii de „cauză externă” was last modified: noiembrie 2nd, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.