JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Înţelesul sintagmei „măsuri reparatorii prin echivalent”

30 iun. 2010
Vizualizari: 87
  • Legea nr. 10/2001: art. 1

Categoria de măsuri reparatorii prin echivalent desemnează atât categoria de măsuri compensatorii cu alte bunuri sau servicii cât și categoria despăgubirilor ce se acordă în baza legii speciale de către Comisia Centrală de Stabilire a Despăgubirilor.
Pe cale de consecință, atâta timp cât sintagma „măsuri reparatorii” folosită de pârâta A.V.A.S. acoperă și categoria de despăgubiri ce se acordă conform legii speciale, ea nu este de natură să prejudicieze în niciun fel reclamantul.

(I.C.C.J., secța civilă și de proprietate intelectuală,decizia nr. 4099 din 30 iunie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Înțelesul sintagmei „măsuri reparatorii prin echivalent” was last modified: august 24th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.