JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instituție a statului obligată la plata cheltuilelilor de judecată. Admisibilitate

13 ian. 2011
Vizualizari: 28
  • C. proc. civ.: art. 274

Împrejurarea ca recurenta este o instituție a statului, nu înseamnă că aceasta nu ar datora părții câștigătoare cheltuieli de judecată, întrucât legea nu prevede o astfel de excepție, ceea ce înseamnă ca A.V.A.S., instituție cu personalitate juridică, titulară de drepturi și obligații, poate nu numai să stea în judecată ca orice altă persoană juridică, ci și să suporte plata efectivă a cheltuielilor de judecată.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 96 din 13 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Instituție a statului obligată la plata cheltuilelilor de judecată. Admisibilitate was last modified: octombrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.