JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Rezoluțiune contract

15 apr. 2021
Vizualizari: 34
  • Legea nr. 85/2014: art. 123
  • NCC: art. 1516
  • NCC: art. 1548-1549

Deoarece legiuitorul nu a exclus posibilitatea cocontractantului de a solicita rezoluțiunea pentru culpa debitorului, în cazul unui contract menținut după data deschiderii procedurii, acest drept aparține și vânzătorului care a deținut o clauză de rezervă asupra proprietății până la momentul deschiderii procedurii, care și-a îndeplinit obligațiile asumate câtă vreme prin intermediul prevederilor art. 123 alin. 6 din Legea nr. 85/2014 fac trimitere doar la prevederile art. 123 alin. 1 din lege, nu și la soluția reglementată de art. 123 alin. 3 din lege.

(Curtea de Apel Alba-Iulia, secția a II-a civilă, decizia nr. 117 din 15 aprilie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Rezoluțiune contract was last modified: noiembrie 23rd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.