JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvenţă. Inadmisibilitatea unei cereri întemeiate pe art. 75 din Legea nr. 85/2006 formulată pe calea unei contestaţii îndreptate împotriva planului de distribuire, fără să fi fost utilizată calea contestaţiei împotriva tabelului definitiv de creanţe

11 feb. 2010
Vizualizari: 92
  • Legea nr. 85/2006: art. 75

Incidența dispozițiilor art. 75 din Legea nr. 85/2006, poate fi analizată de judecătorul sindic în cadrul unei contestații împotriva trecerii unei creanțe sau a unui drept de preferință în tabelul definitiv de creanțe, nu în cadrul unei contestații împotriva planului de distribuire.
De vreme ce contestatoarea nu a putut proba depunerea unei contestații împotriva tabelului definitiv de creanțe și nici faptul că ar fi solicitat repunerea în termenul de formulare a unei astfel de contestații, judecătorul sindic nu avea temei legal care să îi permită să analizeze motivele referitoare la distribuirea sumelor și să procedeze la modificarea planul de distribuire, atâta vreme cât nu a fost învestit cu o cerere (contestație) având ca obiect verificarea modului de înscriere a creanțelor în tabelul definitiv, tabel care a stat la baza întocmirii planului de distribuire.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, secția comercială, decizia nr. 177 din 11 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Inadmisibilitatea unei cereri întemeiate pe art. 75 din Legea nr. 85/2006 formulată pe calea unei contestații îndreptate împotriva planului de distribuire, fără să fi fost utilizată calea contestației împotriva tabelului definitiv de creanțe was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.